Reis en verblijf

Welkom op de website over onze vakantie naar Weert in 2019.

Je vindt hier berichten over de voorbereiding en het uiteindelijke verblijf in Weert. Als je het hele verhaal wilt lezen, kun je hier beginnen.

We wensen je uiteraard weer veel plezier.

Reis en verblijf

Vanmorgen rond 10:45 reden we naar huis. We hadden een paar keer file onderweg. Onder andere bij de Benelux-tunnel waarvan één buis was gesloten vanwege een ongeluk. Maar tegen een uurtje of één waren we thuis. Even geluncht bij Kwalitaria Hans en daarna de koffers uitgepakt. Het zit er op. En wat een leuke vakantie was het.

Cultuur

Na wederom een heerlijk ontbijt togen we richting Maaseik. Allereerst hebben we bij de Pannekoekenbakkerij wat gedronken. Na het nuttigen van de consumptie hebben we een winkelstraat met ons bezoek vereerd. Bij terugkomst op De Markt was het tijd om wat te eten. We hebben bij diezelfde Pannekoekenbakkerij heerlijk pannenkoeken gegeten. Na afloop hebben we nog wat gewinkeld en bij een lokale warme bakker brood gekocht voor de maaltijd van vanavond en uiteraard wat lekkers bij het bakkie gekocht.

Cultuur

Vanmorgen weer heerlijk uitgeslapen en daarna ontbeten met alle ingrediënten van een Paasontbijt. Daarna op weg naar Sittard. Na een korte wandeling wat gedronken bij De Buren op De Markt. Daarna gelopen naar het huis waar Toon Hermans opgroeide aan de Bagijnehofstraat 5. Daarna naar de begraafplaats aan het Vrangendael waar we het graf hebben bezocht van Toon en Rietje Hermans. Vervolgens terug naar De Markt waar we bij Café Schtad Zitterd, dat ooit de stam kroeg was van Toon Hermans, een heerlijk broodje en wat drankjes hebben genuttigd. Na een tot dan heerlijk zonovergoten dag, kwam er nu een windje opzetten.

Daarna terug naar huis waar we de maaltijd hebben genoten met soep en brood met allerhande lekkers. Na het eten viel het eerste regenbuitje van deze vakantie.

Reis en verblijf

Vanmorgen reden we even na 9:30 uur richting Sevenum om naar Toverland te gaan. En wat een leuk, mooi en schoon park is dat. Achtereenvolgens zijn we geweest in

  • Troy – houten achtbaan
  • Expedition Zork – boomstam wildwaterbaan
  • Booster bike – motorachtbaan
  • Djengu river – wildwaterbaan
  • Dwervelwind – draaiende achtbaan
  • Fenix (Max alleen) – neem plaats onder zijn vleugels
  • Merlin’s Quest – tocht met een bootje
  • Maximus’ Blitz Bahn – bobbaan

Daarna zijn we terug gegaan naar Weerterbergen en hebben we heerlijk pizza gegeten.

Pret

En wederom een heerlijke dag. Zowel qua weer (ruim boven de 20 graden) als qua bezigheden. Vanmorgen om 11:00 uur gingen we aan tafel voor de Weerterbergen Paasbrunch. Croissants, Paasbrood, broodjes met diverse beleg, muffins, doughnuts, gebakken ei, spek, jus d’orange maar ook patat, kroketten, pasta en gehaktballetjes. En dit is nog maar een deel van al het lekkers dat tot onze beschikking stond. En dan vergeet ik het heerlijke roomijs nog.

Daarna een rondje glow-in-the-dark minigolf. Een erg leuke 18 holes baan met Max als terechte winnaar. Een drankje op het gezellige terras smaakte na de lichamelijke inspanning heerlijk.

Het diner bestond uit heerlijke door Eef gemaakte soep met stokbrood met diverse heerlijk beleg.

Morgen staat een bezoek aan Toverland op het programma.

Pret

Vanmorgen weer heerlijk uitgeslapen en daarna genoten van een uitgebreid Paasontbijt. Paasbrood, thee, jus d’orange, eitje, roomboter. Het stond allemaal op tafel. Daarna weer erg rustig aan gedaan en wat gedronken op het plein / terras van Weerterbergen. Toen een klein wandelingetje naar het aan de overkant van de weg gelegen manege / speeltuin / kinderboerderij complex. Daarna zijn Sandra, Vera en Max een rondje gaan minigolfen en Maurice en Eef zijn teruggegaan naar het huisje. Ook omdat Maurice toch wel behoorlijk aan het niezen was. Hooikoorts / allergie wellicht. ’s Avonds hebben we heerlijk gegourmet. Zo meteen een bakkie met nog een stuk vlaai. En het is ’s zomers warm hier. Heerlijk vertoeven is het motto.

PretWinkelen

Vanmorgen lekker uitgeslapen en heerlijk ontbeten. Rond 12:00 kwamen Vera en Eef aan op Weerterbergen. Helaas mocht de auto het park niet op. Weerterbergen is een autovrij park en dus mag de auto alleen op zogenaamde wisseldagen door de slagbomen. Dat werd dus nog even sjouwen met koffers en tassen.

Daarna boodschappen doen in Weert bij de plaatselijke Jumbo. Maar eerst heerlijk geluncht bij de Hema. We waren, de Limburgers zijn voor zover mij bekend zeer gelovig, in de veronderstelling dat de winkels wel dicht zouden zijn met de Pasen. Maar zowel op Eerste als Tweede Paasdag is in ieder geval de Jumbo gewoon open. We hebben dus alleen voor Eerste Paasdag boodschappen gehaald voor de gourmet en uiteraard de verdere benodigdheden die mede bijdragen tot een heerlijke vakantie. Lekkere snoepjes, vlaai, fris en bier om maar eens wat te noemen.

Het diner bestond uit Chinese en Indische heerlijkheden die Eef had meegenomen van het Bamihuisje. Het weer is nog steeds heerlijk en na het eten hebben we lekker buiten gezeten en gebadmintond. Vanavond blijven we in de bungalow en morgen gaan we …dat zien we morgen wel. Nog geen plannen.

Reis en verblijf

Vanmorgen even na 11:00 uur vertrokken we. Even na 16:00 uur waren we in Weerterbergen. Inderdaad, we zijn ruim vijf uur onderweg geweest. Hoewel, dat is niet helemaal waar want we hebben geluncht in NH Hotel Best, onze vaste stop als we naar het oosten of zuiden gaan. Een heerlijke uitsmijter voor Sandra en mij zelf en Max heeft een broodje carpaccio genoten. Maar de lange reistijd toont aan dat we vrijwel de hele weg in de file hebben gestaan of gereden. Het was enorm druk op de weg.

Maar goed, we zijn er nu. En hebben net heerlijk sushi gegeten bij Tokio Sushi in Weert. Niet onvermeld dient te blijven dat het heerlijk weer is. Ruim 20 graden. Nu zijn we terug in ons heerlijk luxe huisje en gaan we bij Voetbal Inside een bakkie doen.

Pret

Zojuist de entree en parkeertickets voor Toverland gekocht. Heb er zin in!