Pret

En wederom een heerlijke dag. Zowel qua weer (ruim boven de 20 graden) als qua bezigheden. Vanmorgen om 11:00 uur gingen we aan tafel voor de Weerterbergen Paasbrunch. Croissants, Paasbrood, broodjes met diverse beleg, muffins, doughnuts, gebakken ei, spek, jus d’orange maar ook patat, kroketten, pasta en gehaktballetjes. En dit is nog maar een deel van al het lekkers dat tot onze beschikking stond. En dan vergeet ik het heerlijke roomijs nog.

Daarna een rondje glow-in-the-dark minigolf. Een erg leuke 18 holes baan met Max als terechte winnaar. Een drankje op het gezellige terras smaakte na de lichamelijke inspanning heerlijk.

Het diner bestond uit heerlijke door Eef gemaakte soep met stokbrood met diverse heerlijk beleg.

Morgen staat een bezoek aan Toverland op het programma.

Pret

Vanmorgen weer heerlijk uitgeslapen en daarna genoten van een uitgebreid Paasontbijt. Paasbrood, thee, jus d’orange, eitje, roomboter. Het stond allemaal op tafel. Daarna weer erg rustig aan gedaan en wat gedronken op het plein / terras van Weerterbergen. Toen een klein wandelingetje naar het aan de overkant van de weg gelegen manege / speeltuin / kinderboerderij complex. Daarna zijn Sandra, Vera en Max een rondje gaan minigolfen en Maurice en Eef zijn teruggegaan naar het huisje. Ook omdat Maurice toch wel behoorlijk aan het niezen was. Hooikoorts / allergie wellicht. ’s Avonds hebben we heerlijk gegourmet. Zo meteen een bakkie met nog een stuk vlaai. En het is ’s zomers warm hier. Heerlijk vertoeven is het motto.

PretWinkelen

Vanmorgen lekker uitgeslapen en heerlijk ontbeten. Rond 12:00 kwamen Vera en Eef aan op Weerterbergen. Helaas mocht de auto het park niet op. Weerterbergen is een autovrij park en dus mag de auto alleen op zogenaamde wisseldagen door de slagbomen. Dat werd dus nog even sjouwen met koffers en tassen.

Daarna boodschappen doen in Weert bij de plaatselijke Jumbo. Maar eerst heerlijk geluncht bij de Hema. We waren, de Limburgers zijn voor zover mij bekend zeer gelovig, in de veronderstelling dat de winkels wel dicht zouden zijn met de Pasen. Maar zowel op Eerste als Tweede Paasdag is in ieder geval de Jumbo gewoon open. We hebben dus alleen voor Eerste Paasdag boodschappen gehaald voor de gourmet en uiteraard de verdere benodigdheden die mede bijdragen tot een heerlijke vakantie. Lekkere snoepjes, vlaai, fris en bier om maar eens wat te noemen.

Het diner bestond uit Chinese en Indische heerlijkheden die Eef had meegenomen van het Bamihuisje. Het weer is nog steeds heerlijk en na het eten hebben we lekker buiten gezeten en gebadmintond. Vanavond blijven we in de bungalow en morgen gaan we …dat zien we morgen wel. Nog geen plannen.

Pret

Zojuist de entree en parkeertickets voor Toverland gekocht. Heb er zin in!

Pret

Kom ik er per ongeluk (?) achter dat er een sushi restaurant is in Weert! Het restaurant heet Sushi Tokio (je verzindt het niet hè?) en ze kennen er zelfs een all-you-can-eat menu optie.

De prijzen: Ma-Do € 22,50 of € 26,95 incl. frisdrank. Vr-Zo € 24,50 of € 28,95 incl. frisdrank. Klik hier voor het menu.

Adres: Beekstraat 65, 6001 GH Weert

Reistijd: 6,3 km / 0’10 h

Parkeren kan op het parkeerterrein Kasteelplein, Kasteelplein 2, Weert

Pret

Eén van de voornaamste redenen dat we naar Weerterbergen gaan is dat we, en vooral Max, graag weer eens naar Toverland willen. Jaren geleden zijn we er al eens geweest maar ondertussen is het park flink uitgebreid.

Voor een overzicht van alle attracties klik je hier.

Adres: Toverlandlaan 2, 5975 MR Zeventum

Reistijd: 33,4 km / 0’36 (vanaf Weerterbergen)