Cultuur

Na wederom een heerlijk ontbijt togen we richting Maaseik. Allereerst hebben we bij de Pannekoekenbakkerij wat gedronken. Na het nuttigen van de consumptie hebben we een winkelstraat met ons bezoek vereerd. Bij terugkomst op De Markt was het tijd om wat te eten. We hebben bij diezelfde Pannekoekenbakkerij heerlijk pannenkoeken gegeten. Na afloop hebben we nog wat gewinkeld en bij een lokale warme bakker brood gekocht voor de maaltijd van vanavond en uiteraard wat lekkers bij het bakkie gekocht.

Cultuur

Vanmorgen weer heerlijk uitgeslapen en daarna ontbeten met alle ingrediënten van een Paasontbijt. Daarna op weg naar Sittard. Na een korte wandeling wat gedronken bij De Buren op De Markt. Daarna gelopen naar het huis waar Toon Hermans opgroeide aan de Bagijnehofstraat 5. Daarna naar de begraafplaats aan het Vrangendael waar we het graf hebben bezocht van Toon en Rietje Hermans. Vervolgens terug naar De Markt waar we bij Café Schtad Zitterd, dat ooit de stam kroeg was van Toon Hermans, een heerlijk broodje en wat drankjes hebben genuttigd. Na een tot dan heerlijk zonovergoten dag, kwam er nu een windje opzetten.

Daarna terug naar huis waar we de maaltijd hebben genoten met soep en brood met allerhande lekkers. Na het eten viel het eerste regenbuitje van deze vakantie.

Cultuur

De bestelde Toon Hermans rondleiding folder plattegrond is binnen dus niets staat meer een leuk dagje Sittard in de weg.

dav

Cultuur

Naar aanleiding van ons voornemen om wellicht een Toon Hermans wandeling te doen in Sittard, heb ik bij de lokale VVV geïnformeerd of de benodigde documentatie ook bij de VVV is af te halen op beide Paasdagen. Dat bleek niet het geval maar de routebeschrijving is ook on-line aan te schaffen. Dat gaan we dus maar doen. 

Cultuur

In een grijs verleden waren er drie grote komieken in Nederland: Wim Sonneveld, Wim Kan en Toon Hermans. Mijn favoriet van deze drie was altijd Toon Hermans. Vaak heb ik erg gelachen tijdens de uitzendingen op tv van zijn One-Man shows en ooit had ik kaartjes voor een voorstelling van Toon in de Koninklijke Schouwburg die, wegens de emotionele staat waarin Toon was vanwege het overlijden van zijn vrouw, niet doorging.

Toon Hermans is opgegroeid en ligt begraven in Sittard op algemene begraafplaats Vrangendael. SIttard ligt op zo’n 50 kilometer van Weerterbergen. Misschien een leuk idee om een dagje Sittard “te doen”.

Het is mogelijk om in Sittard een Toon Hermans wandeling te doen. Informatie kan gekocht worden bij de VVV.

Adres: Rosmolenstraat 2, Sittard

Reistijd: 48,2 km / 0’43 h

 

Parkeren kan in de Odaparking garage.

Adres: Haspelsestraat 41, 6131 GD Sittard


Reistijd: 47,4 km / 0’39 h

 

Algemene begraafplaats Vrangendael

Adres ingang: Vrangendael 16, 6137 BB Sittard

Reistijd: 48,8 km / 0’42 h

Kaartje Sittard:

De P linksboven is de parkeergarage; het hartje daar rechtsonder is de VVV in het centrum en het hartje rechts is de ingang van begraafplaats Vrangendael.