Weert 2019 - Een weekje Limburg

Reis en verblijf

Vanmorgen rond 10:45 reden we naar huis. We hadden een paar keer file onderweg. Onder andere bij de Benelux-tunnel waarvan één buis was gesloten vanwege een ongeluk. Maar tegen een uurtje of één waren we thuis. Even geluncht bij Kwalitaria Hans en daarna de koffers uitgepakt. Het zit er op. En wat een leuke vakantie was het.

Reis en verblijf

Vanmorgen reden we even na 9:30 uur richting Sevenum om naar Toverland te gaan. En wat een leuk, mooi en schoon park is dat. Achtereenvolgens zijn we geweest in

  • Troy – houten achtbaan
  • Expedition Zork – boomstam wildwaterbaan
  • Booster bike – motorachtbaan
  • Djengu river – wildwaterbaan
  • Dwervelwind – draaiende achtbaan
  • Fenix (Max alleen) – neem plaats onder zijn vleugels
  • Merlin’s Quest – tocht met een bootje
  • Maximus’ Blitz Bahn – bobbaan

Daarna zijn we terug gegaan naar Weerterbergen en hebben we heerlijk pizza gegeten.

Reis en verblijf

Vanmorgen even na 11:00 uur vertrokken we. Even na 16:00 uur waren we in Weerterbergen. Inderdaad, we zijn ruim vijf uur onderweg geweest. Hoewel, dat is niet helemaal waar want we hebben geluncht in NH Hotel Best, onze vaste stop als we naar het oosten of zuiden gaan. Een heerlijke uitsmijter voor Sandra en mij zelf en Max heeft een broodje carpaccio genoten. Maar de lange reistijd toont aan dat we vrijwel de hele weg in de file hebben gestaan of gereden. Het was enorm druk op de weg.

Maar goed, we zijn er nu. En hebben net heerlijk sushi gegeten bij Tokio Sushi in Weert. Niet onvermeld dient te blijven dat het heerlijk weer is. Ruim 20 graden. Nu zijn we terug in ons heerlijk luxe huisje en gaan we bij Voetbal Inside een bakkie doen.

Reis en verblijf

We zouden natuurlijk ook tapas kunnen gaan eten. Er is namelijk ook een tapas restaurant in Weert genaamd De Liefhebber.

Je kan er o.a. onbeperkt tapas eten voor € 29,95 p.p. Klik hier voor het menu.

Adres: Beekstraat 45A, 6001 GC Weert

Reistijd: 6,3 km / 0’10 h

Parkeren kan bijvoorbeeld op het Oud Gasthuisplein.

Reis en verblijf

Gelukkig, de vakantiecard is ook binnen. Ik wist alleen niet dat we die kregen. We kunnen daar de bestelde Kerstbrunch mee afrekenen omdat we die vantevoren al hebben betaald. Is dat makkelijk!

Reis en verblijf

Tsja, we zullen wel boodschappen moeten doen als we in weert verblijven. En waar kan dat dan?

Lidl

AdresRingbaan-West 15, 6006 NJ Weert

Reistijd: 4,8 km / 0’09 h

Jumbo

AdresCollegeplein 11, 6001 HN Weert

Reistijd: 6,4 km / 0’11 h

Reis en verblijf

Vandaag kwamen de keycards per post binnen. Die geven o.a. toegang tot het park en de bungalow. We hebben huisje 242 dat twee huisjes verder ligt dan het huisje waar we in 2006 verbleven.

mde

Reis en verblijf

De vriendjes van Max gaan definitief niet mee. Dan missen ze wel een hele leuke vakantie natuurlijk. Nu moet Max het met ons doen maar dat wordt ook heel gezellig.

Verder is de Paasbrunch voor 2e Paasdag besproken voor vijf personen. Mmmmmm.

Reis en verblijf

Als we in weert zijn, vieren we ook Pasen en het idee was om dan wellicht een Paasontbijt te nuttigen. Ik heb dan ook bij meneer Roompot geïnformeerd wat de mogelijkheden zijn. Welnu, een Paasontbijt wordt niet georganiseerd maar wel een Paasbrunch.

Zowel op 1e als 2e Paasdag is er van 11:00 tot 13:00 een Paasbrunch. Kosten € 19,50 per persoon.

Het menu:

Misschien wel leuk om te doen. Maar wat ook kan is een Paasontbijt (of, zoals het in Weert blijkbaar wordt genoemd, Kerstontbijt) laten bezorgen in het huisje a € 12,95 per persoon: