Weert 2019 - Een weekje Limburg

Cultuur

Naar aanleiding van ons voornemen om wellicht een Toon Hermans wandeling te doen in Sittard, heb ik bij de lokale VVV geïnformeerd of de benodigde documentatie ook bij de VVV is af te halen op beide Paasdagen. Dat bleek niet het geval maar de routebeschrijving is ook on-line aan te schaffen. Dat gaan we dus maar doen. 

Reis en verblijf

Als we in weert zijn, vieren we ook Pasen en het idee was om dan wellicht een Paasontbijt te nuttigen. Ik heb dan ook bij meneer Roompot geïnformeerd wat de mogelijkheden zijn. Welnu, een Paasontbijt wordt niet georganiseerd maar wel een Paasbrunch.

Zowel op 1e als 2e Paasdag is er van 11:00 tot 13:00 een Paasbrunch. Kosten € 19,50 per persoon.

Het menu:

Misschien wel leuk om te doen. Maar wat ook kan is een Paasontbijt (of, zoals het in Weert blijkbaar wordt genoemd, Kerstontbijt) laten bezorgen in het huisje a € 12,95 per persoon:

Cultuur

In een grijs verleden waren er drie grote komieken in Nederland: Wim Sonneveld, Wim Kan en Toon Hermans. Mijn favoriet van deze drie was altijd Toon Hermans. Vaak heb ik erg gelachen tijdens de uitzendingen op tv van zijn One-Man shows en ooit had ik kaartjes voor een voorstelling van Toon in de Koninklijke Schouwburg die, wegens de emotionele staat waarin Toon was vanwege het overlijden van zijn vrouw, niet doorging.

Toon Hermans is opgegroeid en ligt begraven in Sittard op algemene begraafplaats Vrangendael. SIttard ligt op zo’n 50 kilometer van Weerterbergen. Misschien een leuk idee om een dagje Sittard “te doen”.

Het is mogelijk om in Sittard een Toon Hermans wandeling te doen. Informatie kan gekocht worden bij de VVV.

Adres: Rosmolenstraat 2, Sittard

Reistijd: 48,2 km / 0’43 h

 

Parkeren kan in de Odaparking garage.

Adres: Haspelsestraat 41, 6131 GD Sittard


Reistijd: 47,4 km / 0’39 h

 

Algemene begraafplaats Vrangendael

Adres ingang: Vrangendael 16, 6137 BB Sittard

Reistijd: 48,8 km / 0’42 h

Kaartje Sittard:

De P linksboven is de parkeergarage; het hartje daar rechtsonder is de VVV in het centrum en het hartje rechts is de ingang van begraafplaats Vrangendael.